טארטלטים מתוקים
מעוניינים ברעיון לקינוח מרשים, טעים וחגיגי שאפשר להכין בקלי קלות? טארטלטים מתוקים הם בדיוק מה שאתם מחפשים. את הבסיס למנה אפשר להכין בעצמכם בעזרת תבניות טארטלטים או לרכוש מראש בסיסי טארטלטים מוכנים. שימו לב שקיימים טארטלטים מתוקים וגם טארטלטים מלוחים. את המילוי תבחרו בעצמכם לפי מה שאתם אוהבים. אפשר לבחור בקרמים עשירים, שוקולדים, פירות ועוד. המנה מתאימה לכל סוגי הארוחות וכל הגילאים.
איך מכינים בסיס של טארטלטים?
אם החלטתם להכין בעצמכם את הבצק הצטיידו מראש בתבניות אפייה מתאימות. תשמחו לגלות שמדובר בבצק פשוט. אם תקפידו להשתמש בחומרי גלם איכותיים ולעבוד על פי המתכון – התוצאה תהיה טובה. על מנת להכין 14 יחידות בקוטר של 8 ס"מ דרושים 1.5 כוסות קמח (איכותי ומנופה), 110 גרם חמאה קרה מאוד וחתוכה לקוביות, 5 כפות סוכר, קורט מלח, 2 כפות קקאו, 1 ביצה. ההכנה של הבצק מתחילה ביצירת פירורים מערבול של הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה. בהדרגה מוסיפים את שאר המרכיבים ונמנעים מעיבוד יתר שעלול לפגוע במרקם.
את הבצק נרדד על משטח מקומח ונקרוץ ממנו עיגולים בקוטר מעט יותר גדול מזה של התבנית. נעביר את הבצק לתבניות ונהדק, נחתוך את השוליים ונקרר במקפיא למשך 15 דקות. נוציא את התבניות מהמקפיא, נחורר עם מזלג את התחתית , נניח על כל יחידה משקולת למניעת תפיחה ונכניס אל תנור שחומם מראש ל-160 מעלות. אפייה ראשונה של 15 דקות ועוד אפייה של 10 דקות ללא המשקולת.
מילוי של טארטלטים מתוקים
לאחר קירור מלא של הטארטלטים אפשר להתחיל במילוי. אתם בוחרים בקרם שוקולד, קרם וניל, קרם פיסטוק, פירות ועוד. קרמים איכותיים וטעימים להפליא אפשר להזמין בחנויות למוצרי אפייה. אתם לא תאמינו כמה בקלות תצליחו להדהים את האורחים שלכם עם טארטלטים מתוקים בטעמים של קינדר ואגוזים. שלבו בכל יחידה גם פרלינים, סוכריות ואגוזים למראה מעוצב וטעם עשיר.
כמה טארטלטים כדאי להכין?
מתכונת של הגשה אישית דורשת הכנת יחיד אחת בעבור כל אורח. הטארטלטים מאוד טעימים כך שכדאי מראש להכין כמות גדולה. אם אתם מגישים טארטלטים קטנים תקבעו כמות של 2 יחידות לפחות לכל אורח.