בצק סוכר
עבודה נכונה עם בצק סוכר תבטיח עוגה מעוצבת ומיוחדת במינה. אתם לא זקוקים לכישרון פיסול או ציור בשביל לעצב עם בצק סוכר עוגה מדהימה לכל מאורע. אנחנו נסביר כאן איך צובעים בצק סוכר, איך מצפים עוגה עם בצק סוכר ומה צריך לעשות בשביל להבטיח את התוצאה הטובה ביותר. עשו לעצמכם כלל להשתמש רק בחומרי גלם בעבור העוגות שלכם ותיהנו מעוגה מעוצבת וטעימה.
איך צובעים בצק סוכר?
עוגה עם בצק סוכר משלבת לרוב מספר צבעים. יהיה עליכם לבחור את הצבע של המעטפת החיצונית ואת הצבעים הדרושים לאלמנטים השונים. בכדי לצבוע בצקי סוכר נשתמש בצבעי מאכל. שימו לב שנדרשות רק 2 טיפות של צבע מאכל לצביעה מלאה של הבצק. אם תרצו לייצור בעצמכם את הגוון של הבצק תרכשו בצק סוכר בצבע לבן וצבעי מאכל. חשוב לציין שאפשר לרכוש גם בצקי סוכר צבועים (צהוב, אדום, ירוק, ורוד, סגול, כסוף ועוד).
איך מצפים עוגה עם בצק סוכר?
לכל אורך הדרך עליכם לזכור שהעוגה נועדה לאכילה. יש להקפיד על עבודה בסביבה נקייה ולייצור שכבה אחידה ודקה של ציפוי. על המעטפת להיות דקה ואחידה. על מנת להבטיח עבודה נוחה נבחר בבצק סוכר איכותי ונעבוד עמו בעודו טרי וקריר. הכינו מראש את משטח העבודה ואת המערוך. אם דרושה צביעה של בצק הסוכר השלימו אותה טרם התחלת שלב העיצוב. לטובת ציפוי אחיד של העוגה נרדד כמות מספקת של בצק לעובי אחיד, נרים בזהירות את הבצק ונניח אותו על עוגה קרה. לא כדאי להניח בצק סוכר על עוגה חמה או על עוגה פושרת. נהדק היטב את המעטפת, ונחליק אותה בהתאם לצורך.
טיפים לעבודה נכונה עם בצקי סוכר
1. התחילו את העבודה בלישה של הבצק עד שתגיעו למרקם נוח לעבודה.
2. הוסיפו לפי צורך שמן קוקוס או קנולה בכדי למנוע הידבקות ולהעניק לבצק ברק.
3. הדבקה של פריטים מתבצעת בעזרת מכחול עם מעט מים.
4. בכדי להבטיח הידבקות של המעטפת אל העוגה כדאי לצפות תחילה את העוגה בציפוי שוקולד טעים או ציפוי בכל טעם אחר שאוהבים.